Binarne Opcije – Uputstvo za Trgovanje

Šta su binarne opcije?

Trgovanje binarnim opcijama označava trgovinu opcijama za deonice ili druge vrednosti, bez posedovanja akcija ili drugih vrednosti koje se nalaze u osnovi opcija.Ovo je pregled načina rada binarnih opcija.

Call/Put Opcije

PutCallBinarne Opcije se mogu koristiti za izražavanje stavova na tržištu kao prilikom trgovanja na Forex-u, ali umesto davanja naloga za kupovinu ili prodaju, koriste se Call ili Put opcije. Ukoliko kupujete Call opciju znači da na tržište gledate kao na tržište rasta, a ako kupujete Put opciju, tržište posmatrate kao tržište opadanja  Cena koju plaćate za kupovinu Call ili Put opcije naziva se Premijum.

Vrste Binarnih Opcija

Ukoliko ste kupili Call opciju i cena počne da raste ili ste kupili Put opciju i cena počne da opada, tada ste postigli svoj cilj. Što se cena više kreće u željenom pravcu, veći ćete uspjeh postići opcijom. Postoje različiti tipovi binarnih opcija. Najpoznatije i najčešće korišćene su Up/Down Opcije i Binary One Touch Opcije.

Up/Down Opcije

Ako koristite Up/Down Opcije, tada vi predviđate da će cena biti viša ili niža od ciljane cene u vreme isteka. Ukoliko ste kupili Up opciju i cena u trenutku isteka bude veća od ciljane cene, ostvarićete fiksnu sumu. Nije važno da li je cena viša za jedan pip ili stotinu pipova; u oba slučaja dobićete istu sumu. Ukoliko je cena niža u vreme isteka opcije, tada niste uspeli. Isti princip se primenjuje i za Down opciju (naravno, cena u vreme isteka treba da bude niža).

Binary One Touch Opcije

Kada trejdujete Binary One Touch Opcijama, nije potrebno da cena bude iznad ili ispod vaše cene na otvaranju u vreme isteka; potrebno je samo da cena jednom dostigne vašu predviđenu cenu. Recimo da vi kupite binarnu One Touch opciju. Vreme isteka je za sat vremena. U okviru tog sata je potrebno da cena poraste i dodirne predodređeni nivo. Ukoliko cena dostigne taj nivo u roku od 15 minuta, ostvarićete uspeh i nije važno šta će se dalje u okviru 45 minuta dešavati sa cenom. Ponekad Up/Down opcije mogu biti rizičnije od One Touch opcija, jer do isteka cena može premašiti prognoziranu cenu i vratiti se nazad. Ukoliko trgujete One Touch binarnim opcijama, kada cena dostigne prognoziranu cenu, vaša transakcija će automatski biti zatvorena i ostvarićete uspeh. Ipak, trgovina jeste rizična i morate biti veoma obazrivi prilikom odlučivanja o ciframa, kao i prilikom odabira najboljih brokera za Binarne Opcije.

Preporučamo da se za binarne opcije koristi isključivo poznate firme kao što je IQ Options. Prijaviti se možete na ovom linku: Prijava

Opće upozorenje na rizik: Financijski proizvodi koje nudi tvrtka nose visoku razinu rizika i mogu rezultirati gubitkom svih vaših sredstava. Nikad ne biste smjeli uložiti novac koji ne možete priuštiti da izgubite.

General Risk Warning: The financial products offered by the company carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS