Dijete ili karijera: najbolji savjeti naših stručnjaka

Želite zasnovati obitelj ali se ne želite odreći karijere? Sakupilibeba-koristi-laptop smo savjete naših stručnjaka na temu kako imati sve.

Budite u kontaktu

Iskoristite dane za “biti u kontaktu” – obično dobivate 10 takvih dana tijekom porodiljnog dopusta. Moglo bi vam koristiti da dođete na posao za važne sastanke, trening ili na brzinsku kavu sa kolegama ili menadžerima. Na taj ćete način ostati u toku zbivanja.

Uz to, ostanite u kontaktu putem e-maila i čestitajte timu na većim uspjesima. Ako možete pronaći dadilju, izađite navečer na piće s kolegama.

Pronađite vlastitu ravnotežu između roditeljstva i posla

Prije nego odlučite da li možete imati sve, morate odlučiti što je “sve”? Koja je vaša idealna ravnoteža između roditeljstva i posla? Ovo je vrlo osobno pitanje i vaš će odgovor ovisiti o bezbrojnim varijablama.

U većini slučajeva smatram da nije moguće raditi 40 sati tjedno, biti roditelj novorođenčetu i oboma se kvalitetno posvetiti. Negdje mora doći do kompromisa, prije nego jedna ili obje sfere vašeg života počnu patiti. Izazov je proučiti vaše vrijednosti i životne ciljeve i u poslu i u obitelji. Naslikajte idealnu sliku kako želite da to izgleda, a zatim razmotrite načine kako to ostvariti.

Potražite posao na pola radnog vremena

Uložite malo vremena u ažuriranje LinkedIn profila i životopisa, te za sudjelovanje u grupama relevantnima za vašu struku. Potražite firme u vašoj industriji koje bi mogle nuditi smanjeno radno vrijeme. Razgovarajte sa njihovim odjelima koji traže punu satnicu i zamolite da vam jave ako se pojavi neko relevantno mjesto. Možda ćete im moći predložiti opciju sa pola radnog vremena koja će im biti prihvatljiva.

Rad na društvenim mrežama tijekom porodiljnog dopusta

Žene koje kombiniraju majčinstvo i karijeru često su u tolikoj stisci sa vremenom da misle da ne mogu provoditi dovoljno vremena na internetu i pomalo su izolirane. One koje imaju mrežu prijateljica (ne nužno majke) osjećaju da imaju više podrške i lakše dolaze do vijesti poput raspoloživih radnih mjesta. Dakle, dobro je pripaziti na prilike za upoznavanje i povezivanje s kolegicama, čak i ako nemate mnogo vremena.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS