Honorarni poslovi s kojima možete brzo zaraditi

Radno mjesto na poslu će biti ugodno ukoliko radnik ima honorarni-poslovi-zaradapotpunu korist od fleksibilnosti radnog vremena. Takvi zaposlenici imaju potrebu, neki i želju da rade manje od 40 sati tjedno kako bi:

– se posvetili svojoj djeci
– oporavili od bolesti
– napredovali u obrazovanju
– imali vremena za volontiranje
– nastavili sa svojim hobijima ili interesima
– imali vremena za sebe

Honorarni posao donosi korist i poslodavcima. Ponuda honorarnog posla može:

– privući ili zadržati visoko kvalificirane zaposlenike ili one sa posebnim sposobnostima koji   nisu u mogućnosti ili ne žele raditi puno radno vrijeme
– povećati radnu učinkovitost
– smanjiti troškova rada
– pružit pokrivenost u radu u slučaju prezaposlenosti drugih radnika

Postoji puno mogućnosti odnosno ideja kako zaraditi dodatne prihode radeći honorarno. Uvijek možete tražiti da vas netko zaposli honorarno, ili možda želite otvoriti vlastitu firmu ili ponuditi tržištu svoje sposobnosti i tražiti klijente koji će plaćati vaše usluge. Jednostavno možete biti freelancer, honorarac, bloger ili poduzetnik.

Freelancer je radnik koji nema šefa, nije zaposlen u tuđoj firmi, ima fleksibilno radno vrijeme, zarada mu ovisi o broju klijenata za koje radi. Poslovi na kojima radi freelancer najčešće su uređivanje teksta, fotografija, grafički dizajn, kompjutersko programiranje i usluge savjetovanja. Mane ovakvog posla su pojava oscilacija u radnim satima i veličini zarade.

Puno ljudi ima potrebu za honorarnim poslovima. Ovakvi su poslovi posebno izraženi u ljetnim mjesecima. Neki honorarni poslovi traju jednu godinu, dok su drugi sezonskog karaktera.

Primjer za zaradu je i izrada bloga odnosno pisanje članaka na blogu. Recimo da je potrebno oko dva sata da se napiše jedan članak. Nećete odmah za to biti plaćeni. No ako stavite reklame na taj post, godinama možete dobro zarađivati. Morate voljeti taj posao, stalno se truditi kako bi privukli čitatelje ili kupce.

Ili jednostavno pokrenite svoj posao. Pokretanje vlastitog posla se može činiti kao veliki poduhvat, no ukoliko su potrebna mala početna ulaganja u firmu tada se pokretanje posla čini sasvim moguća misija. Razmislite o tome što znate dobro raditi, ponudite vaš proizvod pomoću foruma, on-line oglasnika, posjetnika i letaka.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS