Izvucite više novaca iz postojećeg posla

Kolovoz je za mene financijski vrlo naporan mjesec.rast-biljke-iz-novcica Rođendani uključuju mog muža, najstariju kćer i mamu, a da ne spominjem da dolazi i Božić. Zato već u srpnju počinjem paničariti zbog količine novca koji moram skupiti kako bih mogla kupiti poklone.

Tada sjednem i pokušavam smisliti što bih im htjela kupiti. Sve zbrojim i pokušavam smisliti gdje ću izvući novac (poznato kao reverzni financijski inženjering). Pošto se ova prilika može pretvoriti u većinu “treba mi više novaca” situacija, jedan od načina kojima povećavam prihod jest povećanje plaće na poslu. Napisala sam sedam načina kako izmusti dodatni novac iz mog “pravog posla”.

Tehnika mužnje 1: Ostanite malo duže. Svakih 15 minuta koje provedem duže na poslu, čine mali dodatak na moju plaću. Naravno, 15 minuta nije mnogo, ali pomnožite sa 2 tjedna i vidjeti ćete razliku.

Sustav mužnje 2: Dođite malo ranije na posao. Ista filozofija kao TM1.

Sustav mužnje 3: Povremeno preskočite ručak. Mislim da je prilično jasno – jedite DOK radite. Pripremite hranu negdje u blizini, jedite i budite produktivni. Tehnički govoreći, ne mogu vam skinuti pauzu za ručak ako se niste odvojili od posla. Vaši se rezultati mogu promijeniti.

Metodologija mužnje 4: Malo povećajte povrat poreza. Manje će vam oduzeti od plaće, ali pripazite da iskoristite popuste što prije kako ne bi ostali dužni državi.

Tehnika mužnje 5: Odradite dodatnu smjenu. Ja radim 4 noći tjedno, a moja kolegica ostale 3. Pošto ona radi u ambulanti već više od petnaest godina, vrlo će rado uzeti dan-dva slobodno i prepustiti mi da je zamijenim. To se pretvara u prekovremene, koji se plaćaju 0.5 puta moje satnice, pošto se prekovremeni uglavnom plaćaju.

Strategija mužnje 6: Pokušavam zaraditi dodatni novac dok sam na poslu. Na primjer, pisanjem bloga. Ako mi je dosta mog posla i mogu sjesti i malo pisati blog, nadam se da ću na kraju naučiti kako s time mogu nešto i zaraditi. Jedan kolega donosi kompjutere koje popravlja za druge ljude i na njima radi kad nema posla. Neki prodaju proizvode iz kataloga kao što su Avon ili Oriflame. Ja sam također napravila web-stranice koje su mi dodatni izvor prihoda.

Metodologija mužnje 7: Ponudite se za rad na dodatnom projektu. Da li treba oličiti ured? Ima li tvrtka projekt koji pomalo zaostaje? Dokumenti koje treba razvrstati i pospremiti? Napravite i popis i obratite se administratoru. Recite da ćete to uraditi na slobodan dan. Vaš će šef biti zadovoljan, a vi ćete zaraditi prekovremene.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS