Kako na internetu prodati bilo što bilo kome

Jeste li znali da je u Sjevernoj Americi 2008. godine na internetuebay-facebook prodano robe u vrijednosti 2 milijarde dolara? A znate li da je samo 4% korisnika interneta zaslužno za te prodaje? Uspjeh bilo kakve prodaje ovisi o prezentaciji u vašem oglasu. Pročitajte kako možete napraviti uspješan oglas.

Koraci

1. Skupite stvari koje želite prodati. Ovdje je ključna riječ prodati. Vi se ne želite riješiti stvari, poput dječje odjeće pune mrlja koje se ne mogu oprati, ili izdeformiranih smrdljivih kanti za smeće. Stvari moraju biti u pristojnom stanju i spremne za put u novi dom.

2. Slikajte s digitalnim fotoaparatom. Stavite stvari pred prazan zid u kući ili u dvorište s dobro pokošenom travom. Scena puno znači.

3. Ispunite obrazac oglasa. Ispunite sve podatke. Mislite da stavljaju sva ta pitanja jer nemaju pametnijeg posla? Sve te kućice trebaju vam zbog bolje reklame proizvoda.

4. Napišite naslov oglasa. Mora biti jasan, ispravan i primamljiv. Nemojte navoditi previše detalja – za to imate tekst oglasa. Provjerite pravopis i nemojte koristiti brojeve umjesto slova – to više živcira nego pomaže. Gramatika i pravopis su jako važni. Koristite izraze tipa odlično, spektakularno, prihvatljivo… imate stotine mogućnosti. Iskoristite ih.

Dobar primjer je: „Bicikl iz snova za vašeg četverogodišnjaka.“

Znate da je to mali bicikl, mora biti dobar jer od toga se rade snovi i ispravno je napisan.

5. Napišite sadržaj oglasa. Koristite što više detalja. Što više informacija ponudite, kupcu će biti lakše odlučiti želi li kupiti vaš proizvod. Ako objavite samo jednu rečenicu kao „plavi bicikl za 4-godišnjaka,“ ostavljate previše pitanja u glavi potencijalnog kupca.

Dobar primjer je: „Plavi bicikl bmx savršen za četverogodišnjeg ili petogodišnjeg dječaka. Bicikl ima novo sjedalo pričvršćeno vijcima od nehrđajućeg čelika koji neće zahrđati. Sjedalo je kožno sa unakrsnim šavovima udobnima za vožnju. Široke bijele gume olakšavaju svladavanje vožnje kroz blato. U odličnom stanju i jako malo korišten, praktički nov. Žice su nedavno zategnute i kočnice su podmazane.“

6. Navedite cijenu. Zapravo možete podići cijenu za cijelih 10% samim time što navodite sve detalje o vašem prizvodu, ali nemojte se zanijeti. Sjetite se da ne prodajete dijamante, vaša kanta za pelene ne vrijedi 2,000,000.00 kuna. Budite razumni. Ne bi bilo loše da malo istražite kakve su cijene sličnih proizvoda.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS