Kako ne izgledati očajno tijekom razgovora za posao

U teškoj gospodarskoj situaciji kada se veliki broj razgovor-za-posao kvalificiranih kandidata natječe za jedno radno mjesto, a vi ste već dugo bez posla, ponekad je teško sakriti osjećaj očaja. Iako iznutra više nemate snage i borite se sami sa sobom, vaš očaj je vidljiv iz ponašanja, riječi i stava. Potencijalni poslodavci to mogu osjetiti i onda vam sve šanse padaju u vodu. Obuzdajte očaj i umjesto toga dajte poslodavcu do znanja koliko ste stvarno vrijedni!

Koraci

Odradite dobar razgovor za posao

1. Budite uravnoteženi. Kada završavate prezentaciju vašeg radnog iskustva i vještina, koristite pristup koji će pokazati da ste nešto naučili iz iskustva i imate optimističan pogled na budućnost. Nemojte koristiti izraze koji opisuju vaša trenutna i prijašnja iskustva potpuno groznima ili apsolutno fantastičnima, jer će te ekstreme poslodavac smatrati nerealnima i neuravnoteženima. Pronađite umjereni način za opis iskustva, bez prizvuka očaja ili pretjerivanja.

2. Dobro se prezentirajte od trenutka kad uđete u sobu za razgovor. Čvrst stisak ruke – ne prejak, ne preslab – rukovanje može reći puno toga o vašem samopouzdanju. Na primjer, slab i nemaran stisak ruke reći će poslodavcu da vas taj razgovor ne zanima od samog početka.

3. Nikad se ne ispričavajte zbog neadekvatnosti. Ako imate praznina u životopisu, duže razdoblje bez posla, događaje koje ne biste pisali ali su poznati u industriji, nemojte se skromno ispričavati. Na razgovoru za posao vi prodajete sebe, a komentari o nedostatku vještina, manjak samopouzdanja ili osjećaj manje vrijednosti će odbiti poslodavca – sjetite se da oni biraju između velikog broja ljudi i nije ih briga za vaše osobne probleme.

  • Potražite pomoć savjetnika za zapošljavanje, trenera ili psihijatra. Važno je da se suočite sa svojom ljutnjom, frustracijama, sramežljivošću itd. daleko od mjesta održavanja razgovora za posao i uz pomoć profesionalaca koji se time bave. Oni vam mogu pomoći, naročito ako previše razmišljate i počinjete cijelu potragu smatrati uzaludnom.

4. Nikad nemojte uperiti prst. Stvari na poslu nisu uvijek kako treba. Ponekad ih se skupi dovoljno da poželite dati otkaz ili vas otpuste. Kako god, potencijalni poslodavac ne želi čuti da je razlog napuštanja prijašnjeg posla bio „Taj i taj mi je učinio to i to.“ Jednom kad počnete kriviti nekoga ili smišljati isprike, počinjete izgledati slabo, čini se da niste sposobni biti dio tima ili voditelj, te ćete vjerojatno zvučiti očajno. Nemojte svaljivati krivnju na nekog drugog. Bez obzira na situaciju, nikad nemojte reći poslodavcu da ste izgubili posao ili da projekt nije uspio zbog nesposobnosti neke druge osobe. Radije budite samouvjereni prilikom iznošenja činjenica i objasnite što je potrebno za uspješan ishod (ako biste to ponovno radili).

5. Budite smireni i samouvjereni tijekom razgovora. Najbolji pristup smirivanju osjećaja nervoze, straha od zahtjevnih pitanja i brige da li uopće imate šanse jest da ostanete smireni tijekom razgovora. Nemojte razmišljati o problemima iz prošlosti. Istaknite vaše prednosti te predstavite poslodavcu što vi možete donijeti njegovoj tvrtki sada i u budućnosti.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS