Kako prikazati vašu komercijalnu vrijednost u prijavi za posao

mjerenje-komercijalne-vrijednosti-osobaNije dovoljno pokazati da ste sposobni odraditi posao – pogledajte savjete kako poslodavcu možete dokazati vašu vrijednost.

Nekad davno bilo je doba kada su kandidate ocjenjivali samo prema tome da li su sposobni raditi posao, da li će se dobro uklopiti u tim i da li odgovaraju kulturi tvrtke. Naravno, to su i danas prvi i najočitiji kriteriji na koje tvrtke gledaju. No, ekonomski pritisak je natjerao brojne organizacije da traže više od očitog. Više nije dovoljno dobro raditi posao – pitanje na koje svaka tvrtka želi odgovor jest: koja je vaša komercijalna vrijednost?

Prije nego pošaljete prijavu, a naročito prije odlaska na razgovor, morate razmisliti kako ćete to prikazati. Kako ćete pridonositi, i izvan samog posla, profitu tvrtke?

Vještine koje ćete istaknuti i specifične stvari koje ćete raditi da pomognete tvrtki u stjecanju komercijalne prednosti, ovise o vrsti posla za koji se prijavljujete. Ako se prijavljujete za komercijalna mjesta, naravno morate prikazati to.

Kao predstavnik brenda vašeg poslodavca, morate prezentirati tvrtku gdje god išli i što god radili. Već sam razgovor sa prijateljima o vašem poslodavcu može utjecati na sliku tvrtke. A, pozitivne stvari koje dijelite na društvenim mrežama ili okruženju vezanom uz posao mogu daleko odjeknuti. Govorimo o vašim mrežama, ljudima s kojima dolazite u kontakt, vašem ushićenju zbog mogućnosti da možete predstavljati tvrtku.

Trebali biste prikazati razumijevanje i entuzijazam za posao kojim se tvrtka bavi. Pokažite da ste željni učiti, uočiti i primiti se zadataka koje nitko ne radi i ponašajte se prema poslu kao da je važan dio vašeg života.

Dakle, kada se prijavljujete, pripazite da prikažete kako vaša postignuća mogu biti od izravne koristi za tvrtku. Ta postignuća ne moraju biti iz vašeg poslovnog života; to mogu biti stvari koje ste radili u društvu, školi ili s obitelji. Ono što zapravo pokušavate pokazati jest kakva ste osoba i zašto ćete biti financijska imovina za poslodavca.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS