Kako raditi posao pametno, a ne naporno

Kako raditi pametnije, a ne napornije, pitanje je koje zadaje naporan-posaoglavobolje još od pamtivijeka. Ako to uspijete svladati, cijeli će vam radni život biti lakši. Postoje jednostavne tehnike koje možete koristiti da si skratite i olakšate gotovo svaki posao.

Koraci

Odredite prioritete

 1. Ocijenite sve što treba uraditi. Prije nego se bez razmišljanja bacite na posao, sjetite se da entuzijazam trebate ublažiti s mudrošću. Sagledajte sve aspekte posla i dajte si malo vremena za razmišljanje tako da se osigurate da je svaki detalj odrađen na vrijeme i precizno.

2. Napravite skicu. Bilo da je u glavi ili na papiru, trebali bi imati popis zadataka i držati ga se. Ne želite ponavljati korake, raditi duplo, griješiti ili zaboraviti na nešto.

3. Naučite reći ne. Nemojte si zadavati previše zadataka i realno gledajte što sve možete postići u jednom danu. Ponekad morate spriječiti sami sebe pošto u većini profesija uvijek ima još nešto što bi trebalo uraditi.

4. Ograničite si ciljeve. Pokušajte izbjegavati multi-tasking jer često napravite manje zato što vam se mozak stalno prebacuje između zadataka. Odaberite jednu stvar s kojom ćete nastaviti i u nju uložite sav trud dok je ne završite.

Rad s klijentima

1. Držite klijente pod kontrolom koristeći pravilnu komunikaciju. Dajte klijentima do znanja koliko vremena obično treba za takav projekt. Nemojte pasti pod utjecaj njihove ustrajnosti da njihov posao zahtijeva što veću hitnost. Većina tvrtki ima više od jednog klijenta, no većina klijenata zaboravlja da vi ne radite samo za njih.

2. Nikad nemojte prihvatiti loš posao. Vi znate kada će posao biti odličan. Klijenta ili šefa koji vas gura u područja u kojima se ne osjećate ugodno, bilo to zato što imaju nerazumna očekivanja ili zato što je to izvan vašeg djelokruga, morate odmah upozoriti na vašu nelagodu zbog predloženog posla. Ako ste samozaposleni, bolje je odbiti takav posao iako je teško odbaciti novac.

3. Predajte novu ponudu ako je potrebno. Nemojte prihvaćati brojne promjene tako da na kraju radite kompliciraniji i teži posao od onog za koji ste se javili. Kad shvatite da ste na novom teritoriju, stanite s radom i napravite novu ponudu koja prikazuje cijeli prvobitni posao i obujam novog posla. Dajte klijentu do znanja da će za nastavak morati platiti x kuna više od prvotne ponude. Na njemu je da odluči želi li platiti. Na vama je da odlučite koliko pametni želite biti tijekom rada za klijenta.

Napravite više u kraćem roku

1. Mislite na materijal. Nemojte štedjeti na kvaliteti materijala. Teže je raditi sa jeftinim materijalima ili alatima jer nisu tako čvrsti ili lijepi. Stvarno nema smisla da izgubite dodatnih sat-dva jer neka od tih jeftinih stvari nije ispala kako treba, a samo da uštedite koju kunu.

2. Ocjenjujte vaše metode. Vi želite da su one što učinkovitije. Radite kada vas ništa ne ometa. Pokušajte raditi serijski, a ne jedno po jedno. Učinkovitost mora biti maksimalna.

3. Tražite prečace. To NE znači da ćete tražiti najjednostavniju metodu kao takvu ili zato što ste lijeni. Na primjer, ako svakodnevno odgovarate na brojne e-mailove i ista pitanja se ponavljaju, sačuvajte vaše odgovore. Možda ćete morati nešto urediti, ali veći dio ćete imati već napisan.

4. Povjerite posao pravim ljudima u pravo vrijeme. Neka vam tim bude dobro organiziran. Ako je netko brži, dajte mu zadatak za koji treba najviše vremena. Ako je netko vještiji i precizniji, dajte mu najkritičniji zadatak.

5. Izbjegavajte otezanje. Svaki put kad na poslu surfate internetom ili nepotrebno provjeravate e-mail, dan vam postaje sve duži. Stisnite zube kada je vrijeme za posao i uživajte u tim aktivnostima kad završite.

6. Budite fleksibilni. Dan vam neće uvijek ići prema planu. Budite otvoreni za nove metode i nove poslove.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS