Kako zaraditi na internetu

kako-zaraditi-novacAko želite brzo zaraditi novac na internetu, pročitajte sljedećih nekoliko savjeta.

Koraci

1. Budite realni. Većina shema za brzu zaradu su sumnjive i samo neke od njih ispunjavaju obećano. Znajte prepoznati prevaru:

Nemoj slati vlastiti novac kako biste zaradili – ako ste im stvarno potrebni, oni će platiti vama, a ne vi njima.

Upamtite da je virtualni svijet prepun ljudi koji se nadaju da će zaraditi bez imalo truda, a to znači da ima pregršt naivaca koji padaju na prevare. Nemojte biti jedan od njih.

Napravite domaću zadaću i provjerite prije nego se pridružite nekoj od “brzo-se-obogati” online shema. Na internetu ćete naići na iste prevare kao i u stvarnom svijetu.

Čuvajte se piramidalnih i višeslojnih (MLM) shema prodaje. Većina njih postoje da uzmu vaš novac, ne da vi zaradite.

2. Pronađite vlastiti način online zarade. Neki su brži od drugih, zato dobro odvagnite ovisno o vašim potrebama:

Prodaja predmeta na aukcijama. Prodavanjem stvari koje vam se motaju po kući možete na online aukcijama u trenu zaraditi oko 15000 kuna. Nakon toga ćete morati pronaći drugi izvor robe. Ali to je super početak!

Blogirajte i oglašavajte. Možete koristiti Google adsense ili direktno oglašavanje. Naravno, morate biti vješt bloger i znati da se nećete obogatiti preko noći. Bilo bi dobro da u početku zadržite stvarni posao, a kad vas krene možete dati otkaz.

Pokrenite stranicu sa uslugama samo za članove koje zahtijevaju redovna plaćanja. To može biti bilo što – od igrica, savjeta do usluživanja zajednica sa sličnim iskustvima i interesima.

Pokrenite online trgovinu. Stranice kao Etsy i eBay mogu biti domaćini vaše trgovine, ili možete pronaći neku od stranica na kojoj ćete izgraditi vlastitu trgovinu. Možete prodavati sve i svašta:

Ručne radove ili nakit

Novu robu iz skladišta

Vlastite eKnjige.

3. Nudite online usluge. I za to će vam trebati vremena, no može biti dobar način da podijelite vlastite vještine. Nudite usluge poput uređivanja tekstova, lektoriranja, slobodnog pisanja, savjetovanja o društvenim medijima, čitanja horoskopa i slično.

4. Pronađite tvrtke kojima treba pomoć putem interneta. Najbolji način za to je da se zaposlite u tvrtki koja ima svoj ured – a još je bolje ako ih možete osobno posjetiti. Ponudite vaše vještine:

Rad na društvenim mrežama i ažuriranje

Gostujući bloger

Povezivanje zajednice

Izrada softvera, igrica i sl.

Audio/video obrada medija, itd.

Share and Enjoy

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • LinkedIn
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS